Hvorfor standsalg er konge

En-selger-har fått-kunden-sin-medgjørlig
«Nettbrettet er en naturlig følgesvenn for en standselger». (Foto: Fri for kommersiell bruk).

Du slipper å vandre gatelangs på kryss og tvers av bakgårder med svære bulldoger, i det du tar dine rolige skritt mot neste dør å banke på. Gamle og muggbefengte tietasjersblokker uten heis og ventilasjonsanlegg er også et ikke-tema. At røret i andre enden blir brutt før du i det hele tatt har rukket å presentere din egen stemme er i hvert fall utelukket! 

Det er flerfoldige former for salg. Butikksalg med fokus på mersalg, telefonsalg eller dørsalg. Løsningssalg og bankesalg. For å nevne noen. Den typiske kunden kan være gjerrige Ola Nordmann på syttifem (B2C), eller den stressede direktøren Hansen midt i førtiårskrisen… Listen er lang! Kort og konsist med en noe humoristisk undertone vil jeg med dette innlegget komme frem til hva som gjør nettopp standsalg så unikt.

Du har garantert observert disse små «bordene» utenfor den lokale Kiwien eller midt på kjøpesenterets fellesareal. «Så irriterende å ikke engang kunne kjøpe litt brød og melk uten at det skal være noen irriterende selgere til hinder mellom kassen og utgangen» – er nok en tanke som flyr gjennom enhver kunde på ukentlig basis. 

Ingen kan da umulig stoppe? De stakkars selgerne blir nok utnyttet!  

Folk flest har sett Wolf of Wallstreet og Gordon Gekko i aksjon. Aksjer eller tv-abonnement? Spiller ingen rolle. Det er på telefon de store kronene ligger! Kanskje, kanskje ikke: Dét har jo blitt illustrert av Hollywood gang på gang siden 80-tallet.

På telefon er risikoen for å forstyrre kunder i arbeidstiden, under middagsselskap eller i en begravelse stor. Av de som er innom sin lokale dagligvarebutikk eller kjøpesenter, hvor mange er egentlig dødstravle? De har jo tydeligvis anledning til å handle!

Har man tid til å handle har man sannelig tid til å stoppe også! Det er selvfølgelige visse hederlige unntak. Kundene ved standsalg har stort sett god tid, er det jeg skal frem til. Hva betyr det for deg som selger? Jo, det står på din egen innsats. Gåhastighet, antrekk, hvilken bil de har og generell fremtoning hos kunden? Frem til etter at du har smilt og sagt hei, pløyet gjennom pitsjen på en troverdig måte med et avsluttende smell av en closing er alle i bunn og grunn potensielle kunder. Det er deg det kommer an på! Deg!   

Realitetsjekk

Det er ikke før etter du har argumentert og svart på innvendinger i runde nummer femten at du kan konkludere med at en kunde er umulig å selge til. En som var flinkere enn deg hadde kanskje lykkes å selge til denne personen, i det minste  kartlagt tilstrekkelig for å innse at en kunde var en tapt sak for lengst – i stedet for å tømme batteriet ditt med dyrebar tid og unødig «svada»? 3 harde closinger er vel kanskje normen, kanskje også regelen innen direktesalg. 

Så; hvorfor standsalg?

Regler er til for å brytes. Det er det unike med salg på stand! 

Egen motivasjon og iver etter å lykkes er nøkkelfaktorer. Det vil oppstå ytre faktorer du ikke får gjort noe med, men har du et trygt og tillitvekkende kroppsspråk komplementert med et engasjement over normalen, vil du ha svært gode forutsetninger for å nå langt! Du trenger ikke utdanning for bygge en salgskarriére og i tampen av 2017, en tid der mastersyken herjer som mest, må dette sies å være unikt.

Er drømmen å close en kunde verdt flere millioner? Slutt å forvent tittelen salgsdirektør eller markedssjef etter en markedsføring-bachelor i en alder av 21.

Hvordan komme seg dit? Det er jeg sannelig ikke sikker på, men erfarne hoder understreker viktigheten av livets skole for en selger. Livets skole er nemlig direktesalg og det å jobbe hardt for å lykkes med standsalg representerer et skoleløp utenom det vanlige. Standsalg er konge!

På utkikk etter ny jobb eller skifte av karrièrevei?

Kanskje du også har det som trengs for å ta del inn i familien? Finn ut dette ved å sende en CV/søknad til meg terje@successmarketing.no eller shoeib@successmarketing.no

Vår webside:

 
  • Hovedbilde er lånt fra www.freepik.com (<a href=’http://www.freepik.com/free-photo/man-teaching-another-a-tablet_981162.htm’>Designed by Freepik</a>).
Merket med: ,,,,,,,,,

3 kommentarer til «Hvorfor standsalg er konge»

  1. God vinkling og bra skrevet.
    Er selv salgssjef, og syntes du har en bra fremtoning på evne.

    1. Takk for hyggelig kommentar, Jesper. Standsalg er konge!

  2. […] ønsker du å prøve ut salg? I så fall er kanskje standsalg mer i din gate? Eller kanskje du trenger tips til nyttige verktøy på […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Liker et eller flere av emnene jeg skriver om? Følg meg da vel?