MØTEBOOKING B2B – STARTEN PÅ NOE STORT?

Lite visste jeg om hva som ventet rundt neste sving i det jeg jobbet med møtebooking.
«Hva finner vi rundt neste sving?»

Hva finnes rundt neste sving? Bak neste hjørne? Hva er min skjebne? Hva er din? Hva er forskjellen på våre drømmer og våre mål? Hvordan kommer vi oss til målet? Samsvarer graden av stimuli for måloppnåelse med forventningene på forhånd? Kanskje drømmene er større enn målet? Uten å dra inn noe religiøst eller spirituelt: Kan møtebooking B2B være startskuddet på noe stort i retning av våre mål – og drømmer?   

Tidligere har jeg tatt for meg alt i fra tips til å lykkes i jobbintervju, litt kulturrelaterte tema, til å reflektere rundt mer samfunnsrelevante spørsmål. Jeg har også vært innom mine tanker og erfaringer vedrørende standsalg – og stilt spørsmål ved kandidaters ulike adferd ved jobbsøking. Jeg har skrevet om mye annet også, men etter å ha funnet drømmejobben etter å ha jobbet som møtebooker en periode, ser jeg det naturlig med et innlegg om mine erfaringer og tanker i etterkant.

I perioden august 2018 til april 2019 booket jeg utallige møter innenfor alt fra bedriftstelefoni og CRM-løsninger fra Microsoft – til skybaserte tjenester med HCI-arkitektur. Jeg har knust meg gjennom hundrevis av sentralbord. Noen med streng policy – andre som slipper gjennom hvem som helst. De fleste med hyggelige ansatte. Andre igjen som ikke bør representert et selskap i det hele tatt.

Et uvurderlig innsyn i ulike bransjer

Jeg har vært i dialog med alt i fra daglig ledere, IT-sjefer, utviklingsansvarlige, økonomi og innkjøps-sjefer til direktører og styremedlemmer i alt i fra lokale SMB-bedrifter som omsetter for noen millioner, til globale «big corporates» med mange milliarder dollar i omsetning årlig. Mange oppfyller kriteriene til oppdragsgiverne – andre ikke. Dette er avhengig av en rekke faktorer. Alt fra geografisk lokasjon, til hvor de ulike avgjørelser besluttes. Det evalueres også ut i fra hvor verdifull en avtale kan betale seg økonomisk (les: Verdi, verdi og atter verdi). Verdi som relasjon og potensiell samarbeidspartner vektlegges sterkt.

Noen møter går inn i kalender umiddelbart, mens andre tar månedsvis, til og med år å få på plass. Det sier seg selv at det kreves noen titalls rørløft i løpet av en dag for å ligge i takt med budsjett og krav fra intern ledelse og ikke minst oppdragsgiver selv. Dessuten blir man godt kjent med oppdragsgiverne gjennom jevnlige statusmøter der kunnskap og erfaringer utveksles over en lav sko.

Møter er viktig

Hva får den lokale økonomien til å gå rundt? Jo, kjøp og salg av varer og tjenester. Uten møtebooking blir det ikke møter. Uten møter blir det mindre salgsmuligheter. Uten salgsmuligheter stopper det fort opp for en bedrift. Lite møter resulterer i det samme: Lite aktivitet i sving, noe som igjen fører til mindre forretninger. Laber kvalitet på møter? Dårlig utgangspunkt for å skape verdibaserte forretning.

Jeg jobbet 11 måneder som møtebooker B2B. Jeg fikk en god innsikt i hva som er der ute av bedrifter, samt hvor mye behovene faktisk differensierer seg disse i mellom. Noen har så enkle behov at en enkelt overselger når en egentlig bare skal skape verdi og sette en håndfast dato i kalender – andre igjen så komplekse at en responderer med å forsnakke seg. Ergo; «Keep it simple, stupid»

Møtebooking: Fører dette noe sted?

Jeg kjente på savnet etter å gå i møtene selv og være den som skaper verdi hele veien og selv lukker salget. (Jobber pr. november 2019 som konsulent innenfor fiber-infrastruktur B2B og kunne ikke vært mer fornøyd med hvilken retning jeg tok etter en lengre jobbsøkerprosess).

Svaret på ingress kan altså konkluderes med ett soleklart «JA»: Møtebooking er ikke nødvendigvis en jobb som resulterer i noe umiddelbart, men det fører med seg bred bransjeerfaring en kan ta med seg videre i livet. Både personlig hva gjelder egen erfaring og kan som i mitt tilfelle, peke i retning av videre karrièrevei! Finn DIN vei!


Kanskje ønsker du å prøve ut salg? I så fall er kanskje standsalg mer i din gate? Eller kanskje du trenger tips til nyttige verktøy på karriereveien?

Merket med: ,,,,,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Liker et eller flere av emnene jeg skriver om? Følg meg da vel?