Fretex – hvordan se «classy» ut på lavt budsjett?

 

«Hvis du absolutt trenger noe nytt, ikke kjøp noe nytt» – Fretex.  

 

Du kom inn på bloggen via søkemotoren Google som en konsekvens av et desperat behov for en oppfriskning i garderoben? Eller er du på utkikk etter sofistikert tøy for hverdagslig bruk? Eller er det mer frekke klesplagg for fest du er på utkikk etter?

Det kan også være i den formelle gaten du er på jakt etter. I forbindelse med et jobbintervju? (les mer om jobbintervju ved å klikke her). Eller kanskje det bare handler om inspirasjon for å komme deg ut. 

Treffer en av øvrige problemstillinger – er du kommet til rett sted!   

Men først som sist, er det viktig å presisere en gang for alle at «inboundswag» aldri vil bli en såkalt «rosablogg». Blogger der det skrives om miljøet i annenhver setning, for å promotere økologiske produkter i bloggernes favør.

Like viktig er det å presisere at det er naivt å tro noe annet enn at miljøet stadig blir mer forurenset. Samfunnet generelt ser hele tiden etter løsninger som reduserer skadeomfanget.

 

hvordan-se-classy-ut-pa-lavt-budsjett-fretex-gjenbruk-2hand-klassisk-herremote-secondhand-engangtil-2-terje-melbye-inboundswag-no
Resirkulering/avfallssortering er viktig!

 

Avfalls-sortering, pante flasker eller begrense bilkjøring? Spiller ingen rolle. Vi privatpersoner klapper oss selv på skulderen for hver minste ting som kan lette på samvittigheten. Alt hjelper.

Hensikten er likevel ikke å gå dypere inn i dette verdensproblemet. I stedet ønsker jeg å gjøre dere oppmerksomme på en positiv løsning – som fører med seg «swag». Nemlig flotte plagg med tilbehør, til lav pris!

 

Tabubelagt?

Mange sitter nok med evigvarende traumer etter å ha arvet brukte klær fra storesøsken, søskenbarn og bekjente gjennom oppveksten. Fakta er at brukte klær, såkalt «second hand» er blitt veldig i tiden.

Men fenomenet med typiske instagram «hashtags» som #secondhand eller #2hand osv. er ikke akkurat siste nytt. 

Célébre som Jenny Skavland og Pia Tjelta, har både gitt til, og kjøpt fra Fretex i flere år allerede. I like mange år, har de også promotert gjenbruk, og ikke minst Frelsesarmeen via sine egne blogger.

Hvordan vet jeg så dette? Jeg har selvfølgelig ikke lest bloggene deres. Dette er jo kommet frem i media. Dette er allmennkunnskap, pfft! 

Fra alvor til revolver: noen tenker nok majoriteten av gjenbruk-kjøpere består av trygdede og vanskeligstilte. Selv om det er mye sannhet i dette, endrer det ikke det faktum at de «moderne» og kule, unge som eldre også handler der.

 

Ikke bli overasket om kongene av Drammen, nemlig selveste Broiler-gutta, plutselig ruller opp utenfor Fretex, avd. Grünerløkka. I en brølende BMW M6 – klare for å vise hipster’ne at de bryr seg om miljøet!

 

Likevel: bryr man seg om Bærum-status, er det nok et lite feiltrinn å være åpen om sine såkalte «second hand-kjøp» for allmennheten. 

Når det er sagt, er det neppe frøken Skavlands privatøkonomi som tvinger henne til å måtte kjøpe brukt.

 

Finner man noe fett?

Ved å ha lest gjennom linjene, har du nok innerst inne, skjønt at jeg er positiv til Fretex. Du har opplevd flere skryte over «skattene» de har funnet hos dem, og tilsvarende prosjekt de siste årene.

Å kjøpe eksklusive klær til høy pris er for mange forbundet med «god-følelsen». Men når det nærmer seg månedslutt, har det en tendens til å «skrante» litt på økonomien. Da er det godt det finnes løsninger.

Jeg kan ikke skryte på meg å være den mest miljøvennlige, og fornuftige. Liker muskel-biler, og café-racere. Ikke Tesla. Kan likevel med stolthet, innrømme at jeg eier noen plagg fra Fretex som jeg har brukt en del.

 

Her er noe av det jeg plukket med fra avd. Universitetsgata 20 (Oslo) i dag: 
hvordan-se-classy-ut-pa-lavt-budsjett-fretex-gjenbruk-2hand-klassisk-herremote-secondhand-engangtil-3-terje-melbye-inboundswag-no
1 skjorte og 2 dressbukser. Total pris? 237,-! Jada, jeg er smertelig klar over det: bretting av klær er ikke min sterkeste side. Håper jeg tilgis av Don Corleone.

 

Litt av dagens fangst. supplementert med Versace-sko, og «shades» fra avd. Drammen: 

hvordan-se-classy-ut-pa-lavt-budsjett-fretex-gjenbruk-2hand-klassisk-herremote-secondhand-engangtil-4-terje-melbye-inboundswag-no

 

..skoene i sitt rette element på takterassen. Boom!

 Totalpris for outfit? Under 500,-. Ikke «gæli» sier du? Billig er ordet!  

 

No excuse! 

Ingen unnskyldning for å ikke «suit up!», eller hva? Dessuten har Fretex et overlegent større utvalg innen flere varegrupper, enn noen annen klesbutikk. Og bare dette gjør de unikt for å kunne mikse sammen et komplett, og gjennomført outfit du vanligvis ikke hadde hatt verken økonomi, eller «øye» for. 

«Don’t kill me if I’m wrong!».

Ta med deg en venn å besøk nærmeste Fretex. Jeg kan ikke garantere at du finner nøyaktig det du er ute etter. 

Lover derimot at du er nærmere å ha funnet din integritet – samt utvidet horisonten i dét du forlater utgangsdøra. Bankkontoen blir heller ikke tømt!

 

Ikke besøkt Fretex enda? Ignoransen har hersket frem til nå, eller er du bare litt «treg»? Shit happens.   

 

Les om Fretex her: http://www.fretex.no/om-fretex/om-fretex

Merket med: ,,,,

1 kommentar til «Fretex – hvordan se «classy» ut på lavt budsjett?»

  1. […] Enten du vil rocke en dress fra Armani eller Dressmann og tråkke rundt i pensko fra Gucci eller Ecco, fåes dette til bare noen hundrelapper hos Fretex. Les mer om de ved å klikke her! […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Liker et eller flere av emnene jeg skriver om? Følg meg da vel?