Fuck Gillette! – gå for tradisjonell barbering

Regner med at det er flere enn meg, som ikke føler at haken og kinnbena blir like glatte som ønskelig?

Mange menn har vel nesten et homoerotisk «crush» å regne, på fictionkarakteren Don Draper fra tv-serien Mad Men. Høy og mørk. Slank og velkledd. Og ikke minst glattbarbert.

Noen av disse er uoppnåelige for mange – meg inkludert. Å være «perfectly shaved» á là vintage derimot! 

 

Gillette? 

I dag bruker du sikkert en eller annen Gillette-høvel? Moderne som du er! Med en «punchy» modellbetegnelse du ikke engang husker navnet på? 

Like trøblete hver bidige gang du skal gå til innkjøp av nye blader. Kjenner deg igjen? Klart du gjør..

 

Bloddråper

Mann deg opp og forsøk heller en tradisjonell kniv eller høvel. Resultatet vil etter litt trening (og ett par dråper blod underveis) – bli like forbanna bra, som en time hos den lokale skjeggfrisøren. 

 

Kast Gillette-høvelen, og forsøk deg på det tradisjonelle!

 

Fuck-gillette-gå-for-tradisjonell-barbering-don-draper-vintage-barbershop-2-terje-melbye-inboundswag.no.jpg

 

Regner med at du har sett James Bond: Skyfall?: Få ei fin dame til å assistere deg med barberingen, og du skal ikke se bort i fra at barberingsritualet vil bli en fryd.  

Du husker vel det fløyelsmyke ansiktet du hadde før puberteten? Fjeset vil bli like glatt som da du var ni.

Som en bonus er kvaliteten på høvelen/kniven bedre. Det visuelle i en helt annen liga. 

Billig plast med mindre «appellerende» farger, er erstattet med ulike materialer som metall og tréverk. Finish velger du etter preferanse og prisklasse. 

 

Hvorfor anbefaler jeg old school?

Det har du vel fått med deg over her? Men for å bli helt overbevist, forstår jeg at ytterligere argumenter er på sin plass.

Nr 1: Du tror det er dyrt? En kvalitetshøvel koster en femtilapp mer enn plasthøvelen du bruker i dag. Bladene til Gillette Fusion er svindyre. Blader for tradisjonelle høvler koster noen få kroner. Om det koster deg 300,- eller 1000,- å komme i gang med kvalitet, vil du uansett spare inn dette i løpet av kort tid.  

Nr.2: Barberskum fra dagligvarebutikken inneholder skadelige kjemikalier som både er uttørkede, og allergifremkallende. Kremen som bestefar brukte koster litt mer, men består i stedet av naturlige og pleiende ingredienser.

Supplerer du med en barberkost, vil barbering bli betydelig mer komfortabelt enn det du er vant med. For ikke å glemme gøy!

Tradisjonelt barberingsverktøy fåes blant annet hos www.barbershop.no, og www.skjegg.no

Fremdeles ikke overbevist? Anbefaler i så fall en tur til en profesjonell barberer, for å kjenne på hvor digg det er å bli barbert på gamlemåten.

 

Hvorfor skriver jeg dette innlegget?

Jeg har ingen tilknytning til de ovennevnte herre-sjappene. Får ei heller noen form for sponsor eller støtte. Ikke engang noen lusne prosenter rabattavslag.

Dette er et typisk søndagsinnlegg der en ligger langflat i sofaen, lettere redusert. En blir sittende å filosofere over livet, samt gruble over gode løsninger for å bedre irriterende hverdagslige rutiner. Jeg er i hvert fall slik. Og barbering er en slik rutine.

Dermed skrev jeg dette, som følge av et rent og skjært behov for å hinte deg i riktig retning hva gjelder barbering. Dessuten er jeg litt inspirert av rutiner fra gamledager.

Old fashion ingeniørkunst for vellykket barberingsresultat! 

«The best your grandfather could get!». 

 

 

 

 

 

 

 

 

Merket med: ,,,,,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Liker et eller flere av emnene jeg skriver om? Følg meg da vel?